COVID-19 Uppdaterat 2020-05-17.

Som utomhusaktivitet där spelare har en naturlig distans till varandra, kan golfen erbjuda en plats för friskvård och aktivitet i rådande läge. Men det är också allas vårt ansvar att minska risken för smittspridning. Här är råd och riktlinjer du som spelare bör tänka på när du ger dig ut på golfbanan.

Böda Sand GK följer Svenska Golfförbundet och myndigheternas riktlinjer och rekommendationer för idrotten. En avgörande del i arbetet för att minska smittspridning och säkerställa säkert golfspel är löpande kontakt med landets golfklubbar.

Inför spelet

• Håll dig hemma om du har minsta symtom på sjukdom.
  • Undvika kollektiva färdmedel eller samåkning till golfklubben.
  • Anländ till klubben så nära inpå din starttid som möjligt. Undvik att vänta in din tid inomhus i Sportcamp.
  • Om du måste betala din rond på plats eller ska handla något: välj att betala med swish eller kort framför kontanter.
  • Håll fysiskt avstånd till andra personer – både de du möter innan spelet och dina medspelare i bollen.

Under spelet

• Använd bara dina egna klubbor, bollar och peggar.
  • Om du har golfhandskar är det en god idé att använda dem.
  • Använd inte bolltvätten.
  • Håll avstånd till dina medspelare, helst 1,5–2 meter.
  • Använd digitalt scorekort. Om det inte är möjligt, använd eget scorekort och penna. Undvik att dela dessa med dina medspelare.
  • Försök att sopa undan dina spår i bunkern med foten istället på Böda Sand GK finns inga krattor utlagda nu. Vi tillämpar fri dropp i bunker som tillfällig regel tillsvidare. Man ska placera bollen så nära ursprungsplatsen som möjligt.
  • Låt flaggstången sitta i vid puttning.
  • Nya tillfälliga regler för hålad boll gäller. Vi kommerr att göra hålet grundare – för att underlätta upplockning – räknas bollen som hålad så länge någon del av den är nedanför markytan. Ronden är då också en handicaprond.

Efter spelet

• Inga handskakningar för att tacka för spelet.
  • Signera inte varandras scorekort.
  • Om du ska stanna kvar på klubben: håll fortsatt 1,5–2 meters avstånd till andra personer och undvik folksamlingar.

För mer info kolla även Böda Sands information på nedanstånde länk::

Banan öppen

Böda Sand GK följer Svenska golfförbundets och myndigheternas riktlinjer och rekommendationer för idrotten.